Agenda

Oosterhout, Lezing “Leven na de (bijna-)dood is een geboorterecht”
Donderdag 20 September 2018, 19:00 - 22:00

Yarden LogoWetenschapper Maureen Venselaar: “Leven na de (bijna-)dood is een geboorterecht”
Vereniging Yarden organiseert lezing over bijna-doodervaring

De bijna-doodervaring (BDE) is een levensveranderende en indrukwekkende ervaring op de grens van leven en dood. Mensen die een BDE hebben gehad, vertellen hoe zij uit hun fysieke lichaam zijn gegaan met een lichtlichaam én bewust bleven. Ze reisden met een enorme snelheid door een tunnel, langs maan en sterren, naar een andere werkelijkheid van licht en liefde. De BDE wordt tot nu toe neurologisch of bovennatuurlijk verklaard, maar deze verklaringen schieten te kort en zijn dualistisch. Ook maken ze geen exclusieve koppeling met het leven na de dood, ondanks dat BDE'ers hiervan overtuigd zijn.
Is er dus een andere verklaring mogelijk?

Vereniging Yarden organiseert een mooie lezing over een nieuwe, unieke BDE-verklaring, in relatie tot het leven na de dood, en in relatie tot de natuurwetenschap en levensbeschouwing. En aan de hand van korte ervaringsverhalen wordt u stap voor stap meegenomen op een wonderlijke ‘laatste reis’, waarbij de BDE een tipje van de sluier oplicht van het leven na de (bijna)dood. Dit is een geboorterecht van ons allemaal, want wij zijn gemaakt van sterrenstof, en worden bepaald door natuurwetten, bij leven en (bijna)dood, hier en aan gene zijde, in tijd en eeuwigheid.

close up 2018 a MaureenOver de spreker
Drs. Maureen Venselaar is BDE-deskundige, geesteswetenschapper en is 18 jaar geestelijk verzorgster geweest. In haar werk kwam zij in aanraking met vragen rondom leven en dood en bijna-doodervaringen. Vanuit deze praktijk is zij haar 10-jarige detailstudie begonnen naar de bijna-doodervaring en heeft zij de nieuwe Vijf-Fasen BDE- theorie ontwikkeld. Deze is gepubliceerd in Nederland en de USA.

Datum en locatie
Datum: donderdag 20 september van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee.

Bezoekers kunnen zich aanmelden via www.yarden.nl/agenda

Voor meer informatie: 088 927 3434.

 

Locatie Yardenhuis van Brabant, Florijnstraat 60, 4903 RM Oosterhout
Aanmelding verplicht