Agenda

Leusden. D Hamecourt naar adoptantendag Stichting Russisch Ereveld
Zaterdag 11 Mei 2013, 10:30
Contact Website van de Stichting Russisch Ereveld (www.russisch-ereveld.nl).

D Hamencourt

D'Hamecourt naar adoptantendag ereveld

Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt spreekt op zaterdag 11 mei op de jaarlijkse adoptantendag van de Stichting Russisch Ereveld. D'Hamecourt woont en werkt sinds 1989 in Moskou. Hij schreef verschillende boeken over zijn verblijf in Rusland. Hij zal onder meer vertellen over de impact van de Tweede Wereldoorlog op het land.
Ook Bé Reuvers is te gast. Hij maakte het erbarmelijke lot van Sovjet-Russische krijgsgevangenen van dichtbij mee. Gellius Flieringa, directeur van de Oorlogsgravenstichting, vertelt over het werk van zijn stichting, die het Russisch Ereveld en vele andere erebegraafplaatsen onderhoudt.
De Stichting Russisch Ereveld gaf in 2010 alle 865 graven van Sovjetsoldaten in Leusden ter adoptie uit. Inmiddels zijn meer dan 360 slachtoffers geadopteerd. Op al hun graven werden vorige week bloemen geplaatst.

De adoptantendag is ook toegankelijk voor andere belangstellenden. De kosten voor lunch en programma bedragen vijftien euro. Het programma duurt van 10.30 tot 13.40 uur en heeft plaats in Restaurant Oud Leusden (Vlooswijkseweg 1, Leusden). Na afloop bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding over het ereveld en bij Kamp Amersfoort.

 

Locatie Restaurant Oud Leusden, Vlooswijkseweg 1, Leusden