Persbericht
NVVE

De NVVE is blij met de verheldering van de regels voor euthanasie bij wilsonbekwame mensen. We verwachten dat het onzekerheid bij artsen wat wegneemt.

De Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (RTE) heeft haar eigen toetsingscode verhelderd. Wel moeten we erbij aantekenen dat er geen regels zijn verruimd, maar dat zij wel veel helderder zijn opgeschreven. Voor de uitvoeringspraktijk van artsen is dit erg fijn, omdat er meer zekerheid is dat hun afwegingen en hun handelen binnen de wet blijft.

De Hoge Raad heeft enige tijd geleden een uitspraak gedaan over euthanasie bij vergevorderde dementie. Daarin was ze op een aantal punten heel precies: dokters mogen zonder meer premedicatie toedienen als dat beter is voor de patiënt en een wilsverklaring hoeft niet extreem precies te zijn (dokters hebben interpretatieruimte). Als niet helemaal helder is wat een patiënt in de wilsverklaring heeft staan, kan een dokter dat verhelderen door met naasten te overleggen en dokters hoeven niet aan een diep-demente patiënt te vragen of hij echt euthanasie wil (zoals hij dat in de wilsverklaring heeft staan). Hij is immers dement en kan dat niet meer snappen.

Lees het nieuwsbericht van de RTE

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief