alzheimermonutaAlzheimer Nederland en Monuta gaan zich samen inzetten voor mensen met dementie en hun dierbaren 
Marco Blom (directeur van Alzheimer Nederland) en Quinten Fraai (directievoorzitter van Monuta), hebben getekend voor deze samenwerking. Op dementie.nl, een online platform voor mantelzorgers van een naaste met dementie, gaan de twee organisaties elkaars kennis en ervaring delen.


Monuta is specialist op het gebied van afscheid. De kennis over rouwverwerking, afscheid en hoe je je daar samen met je dierbaren op kunt voorbereiden is voor Alzheimer Nederland zeer waardevol. Alzheimer Nederland heeft Monuta veel te bieden als het gaat om de begeleiding van de direct betrokkenen.
Naast de samenwerking op dementie.nl gaan ze een training voor uitvaartverzorgers van Monuta en medewerkers van Alzheimer Nederland organiseren over hoe je mensen met dementie en hun naasten kunt helpen in de laatste fase van hun leven.
Dementie is sinds 2015 doodsoorzaak nummer 1 in Nederland (bron: CBS). Het treft één op de vijf mensen, bij vrouwen zelfs één op de drie. De ziekte heeft niet alleen een enorme impact op het leven van degene die de diagnose krijgt, maar raakt de hele omgeving. Het ziekteproces duurt gemiddeld acht jaar en gaat gepaard met veel onzekerheden en verlies.

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.