Norita Pinas As you know him klein 2Norita Pinas, As you know him

Het werk van Norita Pinas is een zoektocht vanuit het verleden naar de wortels van nu. In Museum Tot Zover, dat 10 jaar bestaat, is op dit moment een intrigerende, mysterieuze installatie van haar hand te zien. In de grote zaal tonen wij een aantal olieverfwerken op doek en het recente werk ‘As you know him II’, uit de voortschrijdende reeks ‘Einde op zoek naar het Begin’.

Het dorp waar Pinas vandaan komt is verdwenen door de jarenlange guerrillastrijd die in het land woedde. Door haar kunstenaarschap geeft ze vorm aan haar ideeën en gevoelens over de dood en verlies. Hoe verhoudt het verleden zich tot het heden, hoe gaan we om met wat we zijn verloren, hoe moeten we verder leven?

Norita Pinas As you know him kleinPinas zoekt steeds opnieuw naar elementen om vorm te geven aan ‘verstopte verhalen’. Daardoor is een nieuwe versie van het werk nooit een herhaling van de vorige. Haar zoektocht naar dingen die voorbij zijn krijgt steeds een andere vorm. De installatie As you know him II is gemaakt van verschillende materialen, waaronder beschilderd doek, hout en zand. Het komt intuïtief tot stand en is heel persoonlijk en ms ongrijpbaar. Zo krijgt de nezoekerde mogelijkheid om eigen ideeën of gevoelens erin te leggen. ‘Him’ staat voor het imaginaire, iets wat er is maar wat je niet waarneemt.

Norita Pinas (1966) is afkomstig uit Albina, Suriname. Zij woont sinds 1989 in Nederland. In 2013 voltooide zij de opleiding Bachelor of Fine Arts aan de Koninklijke Academie te Den Haag. In 2000 rondde zij de opleiding Teacher Training Drawing af aan de Hogeschool Rotterdam en in 1993 de opleiding Teacher Training Textiles Art aan de Hogeschool te Amsterdam.

Het werk van Norita Pinas is te zien tot en met zondag 13 mei. In het museum is verder de tentoonstelling ’10 jaar verzamelen’ te zien, t/m zondag 23 september. Hierin onder meer werken van Maria van Kesteren, Karel Maat en Satijn Panyigay en ook herinneringswerken met haar, een bijzonder papierknipwerk en post-mortemfoto’s.
Museum Tot Zover, Kruislaan 124, Amsterdam.

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.