funeraire academie logoFuneraire Academie organiseert symposium over uitvaartmuziek
In Rotterdam gaan deskundigen uit de academische en funeraire wereld met elkaar in gesprek over de ‘muzikale omgang’ met de dood in het algemeen en muziek bij uitvaarten in het bijzonder.

funeraire academie LuizterverhaalHet is zo vanzelfsprekend dat bij vrijwel iedere uitvaart muziek klinkt. Maar staan we er ooit bij stil waarom en hoe de muziek functioneert binnen het afscheidsritueel? Onderzoek toont dat muziek bij crematies doorgaans vrolijker is dan de Top 2000. Wat is hiervan de achtergrond? Het symposium zoomt ook in op de praktijk. Welke audiovisuele mogelijkheden zijn er op dit moment en in hoeverre zijn beeld en muziek concurrentie van elkaar of kunnen ze elkaar versterken? Wiens wens is eigenlijk leidend bij muziekkeuze: de overledene, de nabestaanden of kan de uitvaartleider hier ook bij helpen?

Inspirerende sprekers
Aan de hand van theorie, praktijken en dilemma’s reflecteren uiteenlopende experts op het thema en gaan ze in discussie met het publiek. Sprekers zijn Martin Hoondert (Tilburg University), Janieke Bruin (Tilburg University), Arno van der Hoeven (Erasmus Universiteit), Diana Philippo-Grupper (Gemeente Rotterdam), Gino Houtzager (Yarden Huis van Brabant) en muzikaal duo Luizter. Guus Sluiter (Museum Tot Zover) is moderator van de middag.

Praktische informatie
Datum: woensdag 18 april 2018
Tijd: 13.45 uur – 17.15 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Locatie: Zuiderbegraafplaats Rotterdam, Slinge 50, 3084 EB Rotterdam
Doelgroep: mensen werkzaam in de uitvaartbranche, onderzoekers en overige belangstellenden
Kosten: 25 euro.

Voor meer informatie en aanmelding zie de website van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover: http://www.totzover.nl/funeraire-academie

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.