logo toBeEric Corton praat openhartig over de dood
We hebben allemaal ervaringen met de dood, maar als hij dan echt in je omgeving - of bij jezelf - aan de deur klopt, is het steeds weer anders. In de nieuwste editie van toBe Magazine praat Eric Corton openhartig over zijn ervaringen met de dood.

Verhalen met emotie
toBe Magazine, dat dit jaar haar 10de jaargang ingaat, is de eerste Nederlandse glossy over de dood.‘Een onderwerp dat veel mensen liever uit de weg gaan, terwijl het juist zo belangrijk is om met elkaar openhartig over te praten’ zegt de uitgever. ‘Dat is niet alleen voor mensen die in een verliessituatie zitten waardevol, maar voor iedereen. Veel mensen stellen een gesprek over het levenseinde liever uit of gaan het zelfs helemaal niet aan. Dat is zonde want weten wat er kan op het gebied van (laatste) zorg en afscheid kan juist veel stress voorkomen. toBe richt zich overigens niet alleen op de dood, ook de mooie kanten van het leven komen veelvuldig op positieve manier aan bod in het magazine’. 

Sterven is nooit leuk
Het blad brengt hartverwarmende interviews en herkenbare verhalen rondom de thema’s: leven, zorgen, afscheid en verlies. cover toBe december 2017 In toBe lees je verhalen met emotie, herkenbaar, maar niet alledaags. Artistieke duizendpoot Eric Corton (48) vult deze editie zes algemene uitspraken over leven en dood persoonlijk in. ‘Wat is er nou belangrijker dan je leven op een relatief rustige, liefdevolle manier af te sluiten? Sterven is nooit leuk, maar het kan wel goed en waardig gebeuren’ aldus Corton. De presentator en acteur bereidt zich voor op de solovoorstelling ‘Ma’, naar het gelijknamige boek van Hugo Borst. Vanaf januari 2018 speelt hij dit stuk over dementie door het hele land.

Verder in toBe..
Het artikel over wereldwijde levenslessen neemt je mee in een zoektocht naar geluk buiten de landsgrenzen. In het dossier over uitvaartetiquette krijg je antwoord op de vraag: ‘hoe hoort het eigenlijk?’. Daarnaast is er ruime aandacht voor de thema’s zorgen en verlies. Je ouders worden op den duur oud, bij de eerste gebreken beginnen jouw zorgen. Wat als je vader dement wordt? Of als je ouders zorg mijden? Waar klop je aan voor steun? En hoe bewaak je je eigen grenzen en gezondheid? Daar lees je meer over in ‘Als je ouders zorgen gaan geven’. Ook wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan verlies en het verdriet dat daarmee gepaard gaat. Rouw is een individueel proces, iedereen rouwt op zijn eigen manier. Helaas bestaan er geen ‘gouden regels’ en ultieme tips die je verdriet zullen laten verdwijnen. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen (en laten), hierover lees je meer in ‘Voor rouw bestaat geen recept’.

Interesse in een abonnement op toBe Magazine, voor jezelf of voor een ander? Ga dan naar www.tobemagazine.nl voor meer informatie. .

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.