ontvangstgebouw eygelshofHouten ontvangstgebouw op Natuur begraafplaats Eygelshof
vanaf nu elke dag open
Eerste natuurbegraafplaats van Zuid-Limburg nu volledig in gebruik
Op de nieuwe Zuid-Limburgse natuurbegraafplaats Eygelshof is vanaf nu het nieuwe ontvangstcentrum in gebruik. Het houten gebouw vormt een geheel met het natuurgebied door het gebruik van natuurlijke materialen en door het grasdak.

Overeenkomend met de visie van de natuurbegraafplaats is het gebouw zo zelfvoorzienend mogelijk gemaakt. Het is bestemd voor ontvangst van bezoekers, het geven van voorlichting en het houden van afscheidsceremonieën. Het gebouw heeft een grote ruimte voor groepen tot ongeveer 35 personen. Deze ruimte kan uitgebreid worden met een tent die dan één geheel vormt met de ontvangstruimte. Op die manier kan de capaciteit vergroot worden tot ongeveer 100 personen. Naast de groepsruimte is er een spreekkamer en een kantoor gerealiseerd. Het ontvangstgebouw is toegankelijk voor invaliden en vanaf nu dagelijks geopend.

Speciaal vervoer voor mindervaliden
Ook is er vanaf nu een elektrokar aanwezig voor mensen die slecht ter been zijn of moeite hebben om het omhooglopende toegangspad naar het nieuwe ontvangstgebouw te voet af te leggen. Op verzoek worden bezoekers opgehaald bij het parkeerterrei en en rondgereden over het terrein. De elektrokar is beschikbaar bij uitvaarten maar ook bij rondleidingen en reserveringsgesprekken.

Nieuw team
De ontvangst van belangstellenden en de begeleiding van natuurbegravingen wordt verzorgd door een team van drie medewerkers: Annemieke Schutte, Erica Delvos en Britt Koeken. Zij geven informatie en adviseren over het reserveren van grafplekken. Voor uitvaartverzorgers en families zijn zij het vaste aanspreekpunt voor alle activiteiten. Vanwege de grote belangstelling zijn de afgelopen maanden al vele plekken gereserveerd en hebben er al diverse begravingen plaats gevonden.

Gratis rondleidingen
Nu het ontvangstgebouw klaar is vinden er ook regelmatig groepsrondleidingen plaats op Eygelshof. Hierbij wordt een wandeling over het natuurgebied gemaakt, waarbij mensen uitleg krijgen over natuurbegraven, de geschiedenis van Eygelshof en de inrichting van de natuur op de begraafplaats. De rondleidingen zijn gratis en vrijblijvend. Vanaf januari zal elke eerste zondag van de maand een rondleiding plaatsvinden.

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.