header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer


UID logo 300Uitvaart Internet Diensten (UID)

UID is eigenaar en verantwoordelijk voor de inhoud van deze website en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Komt u toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs. U kunt kiezen op welke wijze u ons dit wilt laten weten. Alle benodigde N.A.W. gegevens staan op onze contactpagina
 

Onafhankelijk en breed informatieaanbod

Uitvaart Internet Diensten is onafhankelijk, ze heeft geen sponsors en/of is evenmin gelieerd aan een bedrijf in de uitvaart. Doel is informatie bieden rondom alle zaken bij overlijden en uitvaart. De informatie is onderverdeeld in de volgende websites: www.uitvaartinformatie.nl , www.begraafplaats.org  , www.crematorium.nlwww.rouw.nl  en www.uitvaartzorgwijzer.nl

De oprichters van Uitvaart Internet Diensten (UID) hebben ervaren dat goede onafhankelijke informatie bijdraagt aan een passende uitvaart, hetgeen het rouwproces ten goede komt. Zeker wanneer deze informatie op een rustig moment -zonder dat er sprake is van tijdsdruk vanwege een overlijden/uitvaart- kan worden geraadpleegd.

Het uitgangspunt voor bovengenoemde websites is dan ook zo breed mogelijk te zijn wat betreft informatie rondom uitvaart, zodat bezoekers aan onze websites zich goed en zo objectief mogelijke kunnen oriënteren. Deze informatie bestaat uit de praktische en onafhankelijke informatie over wat moet en mag rondom een uitvaart en is te vinden in onze uitvaartencyclopedie. Daarnaast is er de informatie over wat kan rondom een uitvaart op het gebied van diensten en producten. Deze adressen zijn te vinden in de Uitvaartzorgwijzer.nl en is te vinden eveneens te vinden op www.mensenlinq.nl en via alle vier de sites te bereiken.

Adverteren

Uitvaart Internet Diensten (UID) biedt om de kosten van de websites te kunnen dekken advertentieruimte aan voor in principe elk bedrijf of organisatie dat in de uitvaartbranche werkzaam is. Men kan op onze site's en in de Uitvaartadressengids dan ook diverse uitvaartverzekeraars, uitvaartverzorgers, steenhouwers en andere dienstverleners uit de uitvaartbranche vinden.

Daarnaast sponsort UID zelf o.a.
Het uitvaartmuseum
Stichting De Terebinth
Make a memory
Donorvoorlichting


Gegevens Uitvaart Internet Diensten

Uitvaart Internet Diensten (U.I.D.)
Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
tel. 058- 21 39 707
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De internetsite's van Uitvaart Internet Diensten zijn te bereiken onder:
www.uitvaartinformatie.nl
www.begraafplaats.org
www.crematorium.nl  
www.rouw.nl
www.uitvaartzorgwijzer.nl

Uitvaart. Internet Diensten is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Leeuwarden onder nummer nr. 01071165

Uitvaart Internet Diensten is lid van:
VTU Vereniging Toeleveranciers voor de Uitvaartbranche
Netwerk Uitvaartvernieuwers 
Vereniging De Terebinth


Vragen, opmerkingen en suggesties

Heeft u een suggestie, een opmerking of vraag met betrekking tot deze site stuur deze dan naar de webmaster van de U.I.D. websites via dit formulier. Via dit adres bereikt u ook de redactie van de websites. Vragen over de werkzaamheden van U.I.D. kunt u ook via het formulier op deze site stellen.


Privacy

Deze website kunt u anoniem raadplegen., U.I.D. verzamelt geen namen of andere gegevens die iets zeggen over de identiteit van de bezoekers van deze site. Statistische gegevens die van belang zijn voor verbetering van de website, worden wel verzameld.

Indien u zich aanmeldt voor onze nieuws-service, worden uw gegevens uitsluitend gebruikt voor de verzending. Wanneer u zich afmeldt voor deze service, worden uw gegevens van deze verzendlijst verwijderd.


Toegankelijkheid

UID vindt dat haar internetsites toegankelijk moet zijn voor een zo breed mogelijk publiek. Daarom wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorwaarden die gesteld worden aan het waarmerk "Drempelvrij" van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid. Dat betekent dat de site goed toegankelijk moet zijn voor o.a. mensen met een visuele beperking.

Voor veel mensen met een handicap betekent internet een grotere mate van zelfstandigheid, als de sites tenminste voor hen toegankelijk zijn. Zo kunnen blinden op internet zelfstandig informatie zoeken, reizen plannen en boodschappen doen. Mensen met een verstandelijke handicap leggen via internet contact met anderen en vinden informatie, terwijl doven via e-mail en internet makkelijk communiceren met anderen en informatie opvragen zonder te hoeven bellen.


Documenten downloaden

 Binnen de websites van UID is het mogelijk documenten te downloaden. Deze documenten zijn doorgaans in PDF-formaat. Om deze documenten te lezen, kunt u de gratis reader van Adobe downloaden via het plaatje hieronder. Download hier Acrobat Reader

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

U kunt een aanmeldformulier aanvragen via info@uitvaartadressengids.nl (klik hier)
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief