De begraafplaatsen zijn in toeristische routes opgenomen en er zijn lesbrieven voor scholen opgesteld. De officiƫle afronding van het project is om 15.00 uur op de begraafplaats op de hoek van de Herman Heijermansstraat en Laarstraat in Goor.

In de gemeente Hof van Twente zijn de oude begraafplaatsen in Goor en Diepenheim hersteld. De oude begraafplaats in Goor heeft een monumentale status en vormt een groene oase in het centrum van Goor. Het meest opvallende graf is dat van textielfabrikant Thomas Ainsworth. Deze uit Engeland afkomstige textieltechnicus voerde vanaf ongeveer 1830 in Oost-Nederland en Westfalen diverse projecten uit op het gebied van het verbeteren van de hier aanwezige textielindustrie. Het grafmonument verkeerde in een slechte staat en kon door dit project worden gerestaureerd. De oplevering vond onlangs plaats.

Dit unieke project ging in 2011 van start op initiatief van Stichting RIBO, de Terebinth en het Landschap Overijssel. Historische begraafplaatsen zijn zowel cultuurtoeristisch en educatief van grote waarde, maar deze betekenis is voor velen vaak onbekend. In dit project zijn deze aspecten op een innovatieve manier belicht door ze in toeristische routes op te nemen en lessen voor scholen op te stellen. Alle informatie over dit project en de begraafplaatsen is opgenomen op de site www.rustplaatsen.nl.

De werkzaamheden op de begraafplaatsen bestonden in hoofdzaak uit het herstel van grafzerken, hekwerken en groen. Daarbij konden verschillende leerlingen kennis en werkervaring op doen in steenhouwen en metselaars en smeden een deel van hun praktijkopleiding invullen.

logo stichtingribo

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief