Het rouwproces brengt een breed scala aan gevoelens met zich mee zoals boosheid, verdriet en angst. Deze gevoelens worden niet altijd begrepen door mensen die niet zelf een dierbare hebben verloren. De gespreksgroep is bedoeld om deze leemte op te vullen. Tijdens wekelijkse bijeenkomsten praten deelnemers met elkaar over wat zij meemaken en over wat hen helpt bij het verwerken van verdriet. De begeleider van de groep zorgt dat verschillende aspecten van het rouwproces aan de orde komen en dat alle deelnemers hun eigen ervaringen in kunnen brengen. De ervaring leert dat de deelnemers vooral veel steun hebben aan elkaar. En wat erg belangrijk is: het gemis, de rouw die nooit overgaat, de pijn die blijft en het verdriet dat er elke dag weer is te herkennen.

Ervaring delen
Er wordt rond de tafel, gesproken over gemis, de wanhoop en hoe nu verder zonder zoon of dochter. Deelnemers aan groepen uit voorgaande jaren zeggen vaak dat het een hele stap was om zich aan te melden voor een gespreksgroep. Hoewel de deelnemers verschillende achtergronden hadden, bleek tijdens de bijeenkomsten dat iedereen in het dagelijkse leven dikwijls tegen dezelfde problemen aanloopt door het verlies dat men heeft meegemaakt. Het is fijn te horen hoe anderen daarmee omgaan en erkenning te krijgen voor hetgeen men heeft ervaren. Je hebt toch vaak het idee de enige te zijn die zoiets meemaakt.

Meer informatie
Voor informatie of om u op te geven, kunt u contact opnemen met
De Horizon,
Jozef Israƫlsstraat 2,
5143 JK Waalwijk.
Telefoon 0416-349992 of 06-22229811

 

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief