Leerlingen van groep 8 van de CBS Lingelaar adopteren de geallieerde oorlogsgraven op de Oude gemeentelijke begraafplaats aan de Veerweg in Beesd. Bij de uitreiking zullen alle leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 aanwezig zijn.

Vanuit de school is er al enige tijd aandacht voor deze speciale oorlogsgraven en na overleg met de Oorlogsgravenstichting is besloten de band te bevestigen. De reden hiervoor is dat de Tweede Wereldoorlog steeds verder van de beleving van de hedendaagse generaties af komt te staan. Na bijna 70 jaar zijn er ook steeds minder mensen, die deze periode zelf hebben meegemaakt. De nabestaanden van de gesneuvelden vallen weg. Toch blijft het belangrijk, niet te vergeten dat velen hun leven hebben gegeven voor de vrijheid, die Nederland in onze dagen kent. De Oorlogsgravenstichting zorgt ervoor, dat de graven blijvend onderhouden worden en dat de verhalen van de gesneuvelden in herinnering blijven. Daardoor krijgt de oorlog ook voor latere generaties een gezicht. Op de website www.hetverhaalbewaard.nl worden verhalen van mensen, die in de oorlog overleden zijn, bij elkaar gebracht.

Hier (klik hier) vindt u meer informatie over het project Adoptie oorlogsgraf door scholen .

De Oorlogsgravenstichting is op 13 september 1946 in het leven geroepen en oefent wereldwijd toezicht uit op het onderhoud van 50.000 Nederlandse oorlogsgraven. Niet alleen van militairen, maar ook van burgers: mannen, vrouwen en kinderen, die op verschillende plaatsen en onder verschillende omstandigheden zijn omgekomen. In Nederland is de Stichting ook verantwoordelijk voor het beheer van bijna 10.000 geallieerde oorlogsgraven.

Via de website www.ogs.nl is het Slachtofferregister te raadplegen. Hierin zijn de namen van ruim 180.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers te vinden. In de rubriek Actualiteiten vindt u nieuwsberichten.

Dit jaar is de Oorlogsgravenstichting gestart met het project 'Geef de oorlogsslachtoffers een gezicht'. Via de nieuwe website www.hetverhaalbewaard.nl kunnen nabestaanden portretfoto's plaatsen in het Slachtofferregister van de Stichting. Om het verhaal van een familielid levend te houden, kunnen ook documenten en teksten geplaatst worden. Hierbij ter illustratie de link naar het verhaal over de verzetsman Wim van Dam.

 

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief