Ook zal hij een krans leggen bij het centrale monument van de Oorlogsgravenstichting het beeld 'De Vallende Man' ter nagedachtenis van alle gevallenen. De herdenking, die wordt bijgewoond door nabestaanden van oorlogsslachtoffers, is openbaar en voor een ieder vrij toegankelijk.

Het programma van de herdenking in Loenen vindt u hier 

Een folder met informatie over het ereveld Loenen vindt u hier

De Oorlogsgravenstichting, die op 13 september 1946 in het leven is geroepen, oefent wereldwijd toezicht uit op het onderhoud van 50.000 Nederlandse oorlogsgraven. Op het ereveld Loenen op de Veluwe liggen 3858 oorlogsslachtoffers begraven. Niet alleen militairen, maar ook burgers: mannen, vrouwen en kinderen, die op verschillende plaatsen en onder verschillende omstandigheden zijn omgekomen. Door herbegrafenissen neemt dit aantal jaarlijks toe.

Via de website www.ogs.nl is het Slachtofferregister te raadplegen. Hierin zijn de namen van ruim 180.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers te vinden. In de rubriek Actualiteiten vindt u nieuwsberichten.

De Oorlogsgravenstichting is gestart met het project 'Geef de oorlogsslachtoffers een gezicht'. Via de nieuwe website hetverhaalbewaard.nl kunnen nabestaanden portretfoto's plaatsen in het Slachtofferregister van de Stichting. Om het verhaal van een familielid levend te houden, kunnen ook documenten en teksten geplaatst worden. Hierbij ter illustratie de link naar het verhaal over de verzetsman Wim van Dam. 

 

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief