scu

De Uitvaart Informatie Hulplijn: Nog meer mogelijkheden om uitvaart vragen te beantwoorden!

Met de steun van maar liefst 5 nieuwe participanten kan de Uitvaart Informatie Hulplijn nog beter in een groeiende behoefte voorzien. Dit jaar hebben Algemeen Belang Groningen, PC Hooft Groep, van Willegen Uitvaartbenodigdheden, Hellenique Reclame Adviesbureau en Deelgenoot.nl zich aangesloten bij de Uitvaart Informatie Hulplijn.

Altijd bereikbaar
De Uitvaart Informatie Hulplijn is 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar bereikbaar. Het principe is eenvoudig. Wie vragen heeft rondom het overlijden, belt 0800 – 44 44 000. De vragen die binnenkomen zijn zeer uiteenlopend. Hoe stel ik een testament op? Hoe zit het precies met erfrecht? Wat zijn de kosten van een rouwadvertentie? Wat zijn de mogelijkheden voor asbestemming? Wie kan een toespraak verzorgen tijdens de uitvaart? Waar kan ik mij laten verzekeren voor een uitvaart? Welke kisten zijn er mogelijk? Hoe regel ik nu een uitvaart? Heeft u vragen over een van deze onderwerpen, aarzel dan niet en bel de Uitvaart Informatie Hulplijn op 0800 – 44 44 000 of kijk op onze website www.uitvaartinformatiehulplijn.nl. Ook via de website komen de vragen binnen, soms zelfs vanuit het buitenland.

Uiteenlopende vragen
Vragen die door de consulent zorgbemiddeling niet direct beantwoord kunnen worden, worden voor gelegd aan een van de participanten. Allemaal organisaties die diensten verlenen rond het overlijden. Van een notaris en een kistenfabrikant tot het dagblad en een steenhouwer. De consulent zorgt ervoor dat de vraagsteller teruggebeld wordt. “We krijgen nu zo’n 300 vragen per maand. We hadden verwacht dat vooral mensen zouden bellen kort na een overlijden. De meeste mensen bellen echter al voor die tijd. Soms terminale patiënten, die een aantal zaken bij leven willen regelen, soms familieleden. Af en toe is er een zoektocht voor nodig, maar tot op heden hebben we iedereen een antwoord kunnen geven.

Netwerk
De Uitvaart Informatie Hulplijn wordt gesteund door een groot aantal bedrijven uit o.a. Twente, de Achterhoek, Brabant en Zuid-Holland allemaal verwant aan de uitvaartbranche. PC Hooft Groep met als specialisme uitvaartverzorging en – verzekering, crematoria en begraafplaatsen gaat in Noord-Holland ondersteunen. Voor het Noorden van Nederland heeft Algemeen Belang uitvaartverzorging en – verzekeringen zich aangesloten. Van Willegen Uitvaartbenodigdheden gaat ondersteunen als totaalleverancier voor de uitvaartbranche. Hellenique Reclame Adviesbureau is gespecialiseerd in het opmaken van rouwadvertenties. Daarnaast gaat Deelgenoot.nl de Uitvaart Informatie Hulplijn ondersteunen door mensen met gezondheidsproblemen een persoonlijke webpagina aan te bieden om familie en vrienden te informeren over hun ziekteverloop.

Naast de nu in totaal 28 participanten wordt de hulplijn ook ondersteund door 41 “Vrienden van de SCU”, allen non-profit organisaties. Ook recent heeft hier uitbreiding plaatsgevonden namelijk met 113online.nl, het Netwerk Palliatieve zorg in Twente en Hospice Enschede. Dankzij de steun van deze bedrijven en instellingen kan de Uitvaart Informatie Hulplijn kosteloos duizenden mensen helpen aan een gratis antwoord op alle vragen rondom een overlijden.

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.