Praktijk de Troosboom

’s-Hertogenbosch, januari 2011

Opleiding Nabestaandenzorg start in 2011

Terra, zorg in rouw start in maart 2011 de opleiding Nabestaandenzorg. Dit gebeurd in samenwerking met Praktijk De Troostboom. Centraal hierin staat het bieden van zakelijke en emotionele steun na de uitvaart. Cursisten hebben na afloop van de opleiding voldoende bagage om zelfstandig nabestaandenzorg aan te bieden en desgewenst hun eigen bedrijf te starten. De interactieve opleiding bestaat uit acht vrijdagsessies die verdeeld over drie maanden in ’s-Hertogenbosch worden gegeven.

Nabestaanden hebben na een overlijden en uitvaart vaak een moeilijke periode. Ze rouwen, maar moeten eerst veel zakelijke rompslomp afhandelen. Lian Gieles, directeur van Terra, zorg in rouw en initiatiefnemer van deze opleiding: ‘Pas als de zakelijke kant van een overlijden goed geregeld is, krijgen nabestaanden ruimte om te rouwen. Daarom is het zo belangrijk dat ze snel duidelijkheid en rust in het hoofd hebben. Via nabestaandenzorg kun je voor hen een deel van de ‘papierwinkel’ wegnemen. Want daar kijken ze vaak als een berg tegenop. Daarnaast kun je hen ondersteunen in de emotionele kant van hun rouw. Want ook dat kan erg verwarrend zijn.’

Zakelijke en emotionele steun
De zakelijke èn de emotionele ondersteuning van nabestaanden komen beide ruim aan de orde in de opleiding Nabestaandenzorg. Deze heeft een interactief karakter: de cursisten worden uitgenodigd na te gaan hoe zij zelf in het leven staan. Er is ruimte voor eigen verlieservaringen en de invloed daarvan op zichzelf als mens. Verder wordt er aandacht besteed aan de verschillende aspecten van een rouwproces, aan specifieke verliessituaties en aan gesprekstechnieken. Daarnaast wordt de cursist voorbereid om de nabestaanden op een gedegen manier te ondersteunen bij de zakelijke afwikkeling na het overlijden. De opleiding biedt voldoende basis om aansluitend een eigen bedrijf te starten.

Acht vrijdagsessies in ‘s-Hertogenbosch
De opleiding Nabestaandenzorg bestaat uit 8 dagdelen, verdeeld over 3 maanden, en wordt gegeven in ’s-Hertogenbosch. Elke sessie vindt plaats op vrijdag van 11.00 – 16.00 uur. Om cursisten zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven, is ervoor gekozen met groepen van 6 tot 8 personen te werken. Dat garandeert volop persoonlijke aandacht en interactie.

Meer informatie
Op www.terrazorginrouw.nl is alle informatie over de opleiding Nabestaandenzorg te vinden. Aanvragen van het inschrijfformulier of stellen van vragen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 073-644 70 72.

 

Terra, zorg in rouw
Terra, zorg in rouw helpt nabestaanden met de zakelijke afwikkeling na een overlijden, en biedt emotionele ondersteuning in een moeilijke tijd. Dit gebeurt in opdracht van uitvaartondernemers die de nabestaanden een stukje op weg willen helpen na de uitvaart.

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.