Persbericht

Nieuw concept in rouwverwerking

Bussum, 20 november 2008

‘Knuffel van een dierbare’: nieuw concept in rouwverwerking

Lisette van Mil maakt zachte herinneringen van kleding van dierbare overledenen

Een ‘knuffel van je dierbare’ is een zachte knuffelpop van de lievelingskleding van een dierbare. Lisette van Mil is deze maand officieel gestart met dit unieke en persoonlijke initiatief in rouwverwerking.

Knuffels maken is haar grootste liefhebberij; voor nagenoeg alle gelegenheden maakte Lisette al wel een passende pop of knuffel. Het overlijden van een goede vriend bracht haar op het idee om een knuffel te maken van zijn trui. Het initiatief werd door naasten zo positief ontvangen dat ze besloot er meer tijd aan te gaan besteden.

“Er hangt nog steeds een klein taboe om de dood, dus misschien komt het in eerste instantie wat raar over, maar ik spreek uit eigen ervaring”, aldus Lisette. “Na het overlijden van een dierbare spelen natuurlijk het diepe gemis, maar ook praktische zaken als ‘wat doe je met kleding’. Zeker de lievelingskleding van een dierbare geef of gooi je nooit weg natuurlijk. Maar in de kast hangen heeft ook weinig zin. Dat bracht me op het idee om een knuffel te maken van lievelingskleding. Je hebt dan letterlijk en figuurlijk nog iets om je aan vast te houden, en je krijgt dan toch nog een klein beetje ‘een knuffel van je dierbare’ “. Een zachte en zeer persoonlijke herinnering dus.

Het idee past in de trend om rouwverwerking meer en meer een heel persoonlijke tint te geven, maar is wel uniek in de wereld van uitvaart- en herdenkings-artikelen.

Lisette maakt de poppen op basis van bestaande patronen, maar kan op verzoek van vragers ook een eigen idee ontwerpen en/of maken.

Meer informatie is te vinden op: www.knuffelvaneendierbare.nl